Striae

Laseren striae

Striae of striemen zijn strepen op de huid, die veelal als ontsierend ervaren worden en waarvoor LaserkliniekDrenthe.nl een uitstekende behandeling biedt.  Striae ontstaat wanneer je huid de groei van je lichaam niet goed aankan. Hierdoor ontstaan dan kleine scheurtjes of breukjes in de opperhuid. Dit komt veel voor bij vrouwen in de puberteit (borsten en billen) of wanneer ze zwanger zijn. De huid houdt dan het groeitempo van je lichaam niet bij omdat het onderliggende steunweefsel oprekt en scheurt wat zich uit aan de oppervlakte met grillige streperigheid. 

Striae doet zich meestal voor op buik, borsten, bovenbenen en billen. En het doet zich ook voor bij mannen die bijvoorbeeld aan krachttraining doen en die daarmee een snelle spiergroei nastreven. Ook hier loopt de groei van de huid niet in de pas met de groei van het onderliggende weefsel. Ook kan striae als gevolg van medicijngebruik optreden, bijvoorbeeld door veelvuldig gebruik van corticosteroïden. 

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

De behandeling van striae met laser

Wij behandelen striae met succes, met behulp van de M22 laser. Dit is een zeer hoogwaardig laserapparaat die kan worden uitgerust met de ResurFX module. Bij striae gaat het (meestal) om een niet-ablatieve laserbehandeling.
De koeling van de laserkop zorgt ervoor dat de behandeling goed is te doen voor degene die haar ondergaat. In het verleden konden we striae slechts camoufleren maar door de revolutionaire lasertechniek hebben we hierin grote stappen voorwaarts gemaakt.