Overbeharing

Overbeharing is lastig maar wél te verhelpen

Over beharing gesproken: overbeharing kan een ontsierend en soms ook psychisch belastend probleem zijn. Als je last hebt van overbeharing, vooral op plekken waar je dat niet wilt, dan wil je daar wat aan (laten) doen. Als vrouw wil je geen haar op je bovenlip, wangen, armen en benen. 

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Ontharen met laser of IPL

Wij gebruiken twee technieken voor reducerend (definitief) ontharen. Beide methoden gebruiken lichtenergie (warmte) om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% verwijderd. Onze laserkoppen worden krachtig gekoeld, wat zorgt voor een comfortabele behandeling. Na gemiddeld een zes- tot achttal behandelingen heb je een babyzachte, gladde huid en is er van overbeharing geen sprake meer. Hiervoor gebruiken wij de Lightsheer Diodelaser of onze IPL Laser

WAT IS IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light technologie, ook wel de flitslichtmethode genoemd. Het is een veilige manier van ontharen die gebruik maakt van licht met verschillende golflengtes tegelijkertijd. Met heel intense lichtpulsen wordt er gefocust op de haarzakjes om op die manier ongewenste haartjes te verwijderen. IPL-ontharing wordt m.n. toegepast op de lichtere huid (type 1 tot 3), terwijl bij het bij de donkere huid (type 4-6) veel veiliger is om met de Lightsheer Diodelaser te laseren.


Tijdens de intake bespreken we uiteraard jouw wensen en de mogelijkheden die HuidZorg Drenthe hierin biedt.

Term permanent ontharen
klinkt goed maar is misleidend

Bij HuidZorg Drenthe spreken we bewust niet van definitief of permanent ontharen, omdat deze term niet geheel correct is. Wij noemen het reducerend ontharen en met onderhoudsbehandelingen kunnen we er zeker voor zorgen dat je huid vrij is van zichtbare haargroei.

Met onze apparatuur kunnen we tegenwoordig heel veel, maar tijdens het behandeltraject speelt de haargroeicyclus een grote rol. We hebben het dan over drie fases, de groeifase, de rustfase en de uitvalfase van een haar.

Daarom zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Maar vanwege de hormonale lichaamsprocessen kunnen we niet garanderen dat alle haren ook volledig en permanent weg blijven. Er zullen dus naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst nog nabehandelingen nodig zijn. En helemaal wanneer er geen pigment (meer) in het haar aanwezig is, kunnen we niet zeggen dat laserontharing de beste oplossing is.

Naast de behandeling van overbeharing biedt onze IPL Laser een effectieve oplossing voor roodheid in het gezicht. Deze manier van behandelen werkt ook preventief ter voorkoming van ontstekingen in de aangedane huid. Met IPL hebben wij al vele positieve resultaten geboekt bij onze patiënten. Hun huid blijft langdurig stabiel na enkele behandelingen. Een periodieke onderhoudsbehandeling (meestal een keer per jaar) zorgt ervoor dat rosacea zich niet opnieuw manifesteert. Lichtflitstherapie met behulp van de IPL Laser is een uiterst veilige behandelmethode bij verschillende huidaandoeningen. De huid blijft immers intact. (dus dit is een niet ablatieve behandeling).

Een veilige en verantwoorde behandeling van overbeharing met laser is al mogelijk vanaf € 70,00 per sessie!

Ook mannen kiezen voor glad

Steeds meer mannen denken er ook zo over en willen ook van hun borsthaar en haar op de rug af. Ook in bilnaad en schaamstreek is het tegenwoordig voor mannen en vrouwen een trend om glad en haarvrij te zijn.  

Zelf ontharen of laten doen?

Overbeharing heeft zowel lichamelijke als emotionele impact. Veel mensen beginnen eerst zelf met ontharen door zich te scheren of harsen en epileren. Of er wordt een, al dan niet irriterende, ontharingscrème toegepast. 

Ontharen met behulp van laser

Laserontharing is een betere optie, voor vrouwen én voor mannen. Met laserontharen bereik je een beter en duurzamer resultaat maar we moeten je er wel op wijzen dat een herhaalbehandeling soms nodig is. Dat heeft met de verschillende cycli van de haargroei te maken. 

Ingegroeide haren verleden tijd

Ontharen met behulp van laser heeft als voordeel dat hardnekkige, ingegroeide haren tot het verleden behoren. Die kunnen spontaan ontstaan, maar ingegroeide haren kunnen ook worden aangewakkerd door veelvuldig scheren, waardoor ze stugger en dikker worden. Met laserbehandelingen door een van onze huidtherapeuten helpen wij je graag af van jouw probleem.