Beenvaatjes

Laseren (been)vaatjes en ouderdomsvlekjes

Onze KTP-laser Quadrostar 532Nm wordt ingezet bij het tegengaan van vaatjes en ouderdomsvlekjes. Onze KTP-laser wordt voornamelijk ingezet bij de behandeling van couperose, pigmentvlekken, steelwratjes en ouderdomsvlekken. Net als andere laserapparaten produceert de KTP-laser licht met hoge energie die wordt geabsorbeerd door de pigmenten of door bloed in kleine vaatjes in de huid, die daardoor worden opgeruimd. De roodheid van de huid zal hierdoor afnemen, waardoor je een gezondere teint krijgt.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Beenvaatjes of bezemtakjes

Beenvaatjes. Ze kunnen vervelend zijn en we komen het regelmatig tegen in onze praktijk, dat mensen zich storen aan deze blauwachtige of rode opeenhoping van heel kleine vaatjes aan de oppervlakte van je benen. Eigenlijk zijn dit heel fijne (dunne) vaatjes, die vaak als storend worden ervaren. De vertakking van deze vaatjes tekent zich wel eens af als een soort bezemtakjes van een heksenbezem. In het Duits worden dit Besenreiser genoemd. Deze oppervlakkige afzettingen ontstaan door verslapte vaatwandjes. 

Naast de ontsierende factor, komt het voor dat deze vaatjes stekende pijnscheutjes geven en daar wil je van af. Bij beenvaatjes kan er sprake zijn van hormonale oorzaken, erfelijke factoren en het komt veelal voor bij mensen die een staand beroep hebben. 

Voordat we jou hiervoor gaan behandelen hebben we eerst een intake om jouw probleem en de mate van je klachten te bespreken en om te beoordelen hoe dit er uit ziet. Want bij echte (uit- en inwendige) spataderen moet je toch naar de fleboloog of dermatoloog. 

Maar de oppervlakkige fijne haarvaatjes (en vertakkinkjes) waar jij je aan stoort kunnen wij met onze KTP-laser uitstekend voor jou verhelpen.

Weg met beenvaatjes bij Laserkliniek Drenthe

Stoor jij je al langere tijd aan die oppervlakkige (en in het oog springende) beenvaatjes, vooral nu je benen met de zomer in zicht meer gezien mogen worden? Dan is het nu tijd voor een afspraak bij laserkliniekdrenthe.nl Dan durf je volgende zomer je blote benen zeker weer te laten zien.

Beenvaatjes kunnen ontstaan doordat de vaatwanden verslappen. Dit kan komen door bijvoorbeeld zwangerschap of door erfelijke aanleg. Ook bij staande beroepen (denk bijvoorbeeld aan kappers) wordt er veel druk uitgeoefend op de bloedvaten.

Wij onderscheiden de vertakte blauwe vaatjes (ook wel bezemtakjes/Besenreiser) genoemd en de kleine rode vaatjes (in medische termen aangeduid met de ‘struikelterm’ Teleangiëctasiën. Wij noemen ze daarom ook wel Tele’s) Het zijn vaatjes die weliswaar met de grotere en dieper gelegen venen verbonden zijn, maar ze hebben geen functie meer in de zin dat ze helpen het bloed naar het hart te transporteren. Mensen die van deze opvallende vaatjes hebben, vinden ze ontsierend en vervelend. Ze verdwijnen helaas niet (meer) vanzelf, maar bij laserkliniekdrenthe.nl (onderdeel van HuidZorg Drenthe) kunnen wij je van deze vaatjes bevrijden. 

Voor spataderen (de grotere en dieper gelegen bloedvaten) verwijzen we je echter door naar de fleboloog (medisch vaatspecialist) of dermatoloog.