Acnelittekens

Laseren (acne)littekens

Naast het aanbrengen van peelings, het camoufleren van (acne)littekens of toepassing van microdermabrasie, kunnen wij een uitstekend resultaat voor jou bewerkstelligen met onze fractionele laser van Lumenis. Wij zetten hiervoor de Lumenis M22 in, die modulair van opbouw is en die voor deze behandeling wordt voorzien van de ResurFX lasermodule. 

Door het laseren met dit apparaat wordt de huid gestimuleerd om meer en nieuw collageen aan te maken. Collageen is het belangrijkste steunweefsel van de huid en doordat de laserbehandeling de aanmaak van collageen en dus de opbouw van een stevigere huid stimuleert, zullen acnelittekens zichtbaar vervagen. Dat is soms al zichtbaar na een enkele behandeling.

Er zullen ,afhankelijk van de ernst van de aandoening en de hoeveelheid littekens, meerdere behandelingen nodig zijn.

Kijk in de voorwaarden van je zorgverzekering of de behandelingen worden vergoed.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laseren van acnelittekens en verkleuringen 

Acnelittekens kunnen de huid behoorlijk ontsieren. Vooral de diepere ontstekingen bij acne kunnen sporen nalaten en verdwijnen zelden uit zichzelf. Je lichaam gaat weliswaar zelf aan het werk om de schade te repareren door collageen in het bindweefsel aan te maken. En dat kan dus soms grillige uitkomsten opleveren.

Wij kunnen ons voorstellen dat je je stoort aan kuiltjes, bobbels of andere oneffenheden die door acne zijn ontstaan. Niet alleen aan de oppervlakte van de huid kunnen littekens zichtbaar zijn, maar ook in het onderliggende bindweefsel kunnen ze de oppervlakte verstoren. Laserkliniekdrenthe.nl en www.acnekliniekdrenthe.nl zijn onderdeel van HuidZorg Drenthe. Tezamen bieden wij verschillende behandelingen om jou van je acnelittekens te verlossen. Want laten we het ook hier maar zo zeggen; acnelittekens doen zich niet alleen op de huid voor, maar zitten vaak ook stevig tussen je oren. 

Welke behandelingen bieden wij tegen acnelittekens?

Er zijn verschillende behandelingen of therapieën mogelijk om de gevolgen van acne minder zichtbaar te maken. Of je nou midden in de puberteit zit of je bent al wat ouder, iedereen die last heeft van acnelittekens, huidvlekjes of verkleuringen kan bij ons terecht. Bij de behandeling van acnelittekens kijken we eerst naar de ernst en de mate van de beschadiging.

DERMAPEN | MICRONEEDLING
Vaak zetten wij Dermapen behandelingen in. De Dermapen is het apparaat waarmee wij microneedling toepassen. Met hele fijne naaldjes wordt de huid behandeld wat een stimulans voor het onderliggende bindweefsel betekent. De Dermapen is het meest toegepaste micro needling systeem verbluffende medische- en cosmetische resultaten worden bereikt. Als toonaangevende kliniek voor huidzorg zijn wij van mening dat de Dermapen niet mag ontbreken in ons behandelingsaanbod. De huid wordt hiermee gestimuleerd om vanuit zichzelf weer te herstellen. De aanmaak van collageen en elastine worden er door gestimuleerd en geven de huid een boost. 

PEELINGS 
Ook passen wij met succes peelings toe. Dit is een effectieve, eenvoudige en efficiënte manier in de aanpak van acne, pigmentvlekken en andere huidverkleuringen. Er zijn diverse peelings mogelijk die op verschillende dieptes in de huidlagen hun werk doen. We bespreken ze graag met je.

LASEREN
Er zijn veel opvallende resultaten geboekt bij het verminderen van littekens en acne met behulp van laserapparaten die op verschillende lichtfrequenties of golflengtes hun helende werk doen. Door de steeds geavanceerdere techniek kunnen we jou huidzorg bieden volgens de meest actuele ontwikkelingen.

De unieke fractionele technologie die met de ResurFXTM wordt geboden, zorgt voor een comfortabele, snelle en effectieve niet-ablatieve behandeling. Alleen artsen of huidtherapeuten mogen deze behandelingen uitvoeren. 

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld komen we met vier tot zes laserbehandelingen een heel eind om jou van die vervelende littekens af te helpen. 

Combinatie microneedling en laserbehandeling


In de praktijk blijkt dat behandeling met de Dermapen ook goed te combineren is met laserbehandelingen met onze Lumenis ResurFX laser. Die is speciaal ontwikkeld voor het verbeteren of verjongen van je huid. Hiermee kunnen wij acne en acnelittekens heel goed behandelen. 

Ons behandelplan ziet er dan als volgt uit:

  • Eerste behandeling microneedling met de Dermapen
  • Tweede behandeling laseren met de ResurFX laser
  • Derde behandeling microneedling
  • Vierde behandeling laseren
  • Vijfde behandeling microneedling en tot slot
  • Zesde behandeling nog een keer laseren, waarna een controle en evaluatie volgen

Camouflage

Is er echt sprake van donkere verkleuringen, vooral bij de huidtypes 3, 4, 5 dan bieden wij ook camouflage aan met behulp van MicroSkin of Lycogel.

Bij ernstige mate van acne en acnelittekens worden onze behandelingen vaak wel (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Je kunt dit altijd even checken in je polisvoorwaarden. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.