Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Ontharen met laser of IPL

Wij gebruiken twee technieken voor reducerend (definitief) ontharen. Beide methoden gebruiken lichtenergie (warmte) om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% verwijderd. Onze laserkoppen worden krachtig gekoeld, wat zorgt voor een comfortabele behandeling. Na gemiddeld een zes- tot achttal behandelingen heb je een babyzachte, gladde huid en is er van overbeharing geen sprake meer. Hiervoor gebruiken wij de Lightsheer Diodelaser of onze IPL Laser

WAT IS IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light technologie, ook wel de flitslichtmethode genoemd. Het is een veilige manier van ontharen die gebruik maakt van licht met verschillende golflengtes tegelijkertijd. Met heel intense lichtpulsen wordt er gefocust op de haarzakjes om op die manier ongewenste haartjes te verwijderen. IPL-ontharing wordt m.n. toegepast op de lichtere huid (type 1 tot 3), terwijl bij het bij de donkere huid (type 4-6) veel veiliger is om met de Lightsheer Diodelaser te laseren.


Tijdens de intake bespreken we uiteraard jouw wensen en de mogelijkheden die HuidZorg Drenthe hierin biedt.

Term permanent ontharen klinkt goed maar is misleidend

Bij HuidZorg Drenthe spreken we bewust niet van definitief of permanent ontharen, omdat deze term niet geheel correct is. Wij noemen het reducerend ontharen en met onderhoudsbehandelingen kunnen we er zeker voor zorgen dat je huid vrij is van zichtbare haargroei.
Met onze apparatuur kunnen we tegenwoordig heel veel, maar tijdens het behandeltraject speelt de haargroeicyclus een grote rol. We hebben het dan over drie fases, de groeifase, de rustfase en de uitvalfase van een haar.
Daarom zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Maar vanwege de hormonale lichaamsprocessen kunnen we niet garanderen dat alle haren ook volledig en permanent weg blijven. Er zullen dus naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst nog nabehandelingen nodig zijn. En helemaal wanneer er geen pigment (meer) in het haar aanwezig is, kunnen we niet zeggen dat laserontharing de beste oplossing is.


Naast de behandeling van overbeharing biedt onze IPL Laser een effectieve oplossing voor roodheid in het gezicht. Deze manier van behandelen werkt ook preventief ter voorkoming van ontstekingen in de aangedane huid. Met IPL hebben wij al vele positieve resultaten geboekt bij onze patiënten. Hun huid blijft langdurig stabiel na enkele behandelingen. Een periodieke onderhoudsbehandeling (meestal een keer per jaar) zorgt ervoor dat rosacea zich niet opnieuw manifesteert. Lichtflitstherapie met behulp van de IPL Laser is een uiterst veilige behandelmethode bij verschillende huidaandoeningen. De huid blijft immers intact. (dus dit is een niet ablatieve behandeling).Een veilige en verantwoorde behandeling van overbeharing met laser is al mogelijk vanaf € 70,00 per sessie!

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia